Om Margot/Madfitness

2013-01-25 14.09.49-1

MadFitness riktar sig till dig som har en nyckelroll i samhälle (vem säger att inte städerska är viktig)? och söker personlig skräddarsydd träning och coachning av hög kvalite. MadFitness erbjuder ett unikt helhetskoncept kring träning, kost, och näringsmedicin. Tillsammans gör vi en individuell analys med bodyage test, hälsoanalys, kostanalys, livsstilsanalys och sedan utformar jag ett personligt program där jag följer dig på din hälsoresa, inte bara tills du är i mål utan också en lång tid efter

 

Jag vidareutbildar mig ständigt och den senaste lärdomen (2012)tog jag vid Hippocrates Institut.  Har nu fått mitt certifikat Hippocrates Health Educator efter sex härliga veckor nu i höst 2013.

bild (4)bild (3)Jag i USA vid Hippocrates Institute. Ett exempel på den basföda vi använder dagligen – solrosskott.

 

Nästa resa till Hippocrates blir 16/11-6/12 och om du är sugen på att resa med så ta kontakt med mig eller klicka in på bokningen på rawfoodmiddagars hemsida.

 

 

Resumé
För 27 år sedan, närmare bestämt 27 januari 1985, startade min karriär inom friskvård och fitness. Det var då som jag öppnad en friskvårdsanläggning i Linköping.                På den tiden fanns det ingen sådan anläggning i Linköping, däremot fanns det ett brinnande intresse för träning. Själv höll jag på med allt möjligt i träningsväg som till exempel dans och kampsport.Tanken på att starta egen verksamhet kom en dag när jag satt och kläckte idéer tillsammans med min dåvarande sambo och min bror. Vips så var vi där! Nu skulle vi skapa ett träningscenter! Vi jobbade och slet och 27 januari 1985 stod Linköpings Gympingcenter klart. Efter en tid byttes namnet till Studio Fitness.Att driva företag är inte alltid enkelt. Under resans gång har det funnits många motgångar men det gäller att vara envis och inte ge sig. Det gäller också att ha en förstående partner, som kan ta en stor del av ansvaret för hem och barn! Under alla de här åren med Studio Fitness har jag verkligen trivts och fått lära mig massor genom företagandet. Det allra bästa har varit alla möten med de många härliga medlemmarna. De mötena har gett mig mängder med energi!I april 2012 sålde jag då Studio Fitness för att satsa på något nytt, min coachingfirma Margot á Deild Fitness AB, enklare sagt MadFitness. Företaget riktar in sig mot kvinnor och har ett helhetskoncept för friskvård, kost och hälsa. Inom de områdena kan jag till exempel erbjuda coachning och ett flertal kurser.

En stark drivkraft bakom det jag gör är att jag vill skydda människor mot det som gör dem illa. Under hela min uppväxt var min mamma sjuk i cancer, det är en av anledningarna till att jag tidigt blev intresserad av kvinnors hälsa.                                 Jag vill hjälpa kvinnor till ett bättre liv. Det behövs en helhetssyn på hälsa, det räcker inte att bara träna utan man behöver också ha ett bra kontaktnät, se till att få egen tid och kunna känna att livet är meningsfullt.                                                                 Många kvinnor sätter sig själva i sista rummet. De hinner inte ta hand om sig och sin kropp, vilket kan leda till övervikt, näringsbrister och utmattning. Många kvinnor ägnar sina liv åt att passa upp andra men jag vill uppmana dem till att våga ta för sig och börja tro på sig själva!                                                                                                            Ofta kommer kvinnor till mig för att få hjälp med att gå ner i vikt. Efter hand som vi lär känna varandra så ser jag ofta att problemen med kroppen grundar sig på en ohållbar livssituation, hemma eller på jobbet.                                                                              Det onda mönstret kan brytas genom att man ser till att få lite tid för sig själv, minimum en timma i veckan. Det handlar om att prioritera om saker i sitt liv, att sätta sömn, rörelse och näring högre upp på listan.Sätt dig ner en stund och fundera på vad som gör att du mår bättre och blir gladare. Våga tänka ett par minuter vad du vill med ditt liv! Ta sedan ett beslut och skriv helt enkelt in i en almanacka de goda sakerna du vill göra mot dig själv!

 

Fakta om mig:

Född: På Färöarna 1958.

Kom till Sverige: Första gången som sexåring. Lämnade Färöarna för gott 1973.

Familj: Maken Mikael, barnen Amanda, Anli och Bobby. Bonusbarnen Frida och Emilie.

Bor: I Ljungsbro.

Jobbar med: Egna företaget MadFitness.

Min fritid: Har tidigare tävlat i aerobics och kom som bäst femma på ett SM. Ägnar nu så gott som all tid åt familjen och företaget.

Tror på: Helhetskoncept för friskvård, kost och hälsa.

Om mina färöiska gener: Tid och ålder existerar inte.

Utbildning och kurser – för att nämna några…

Utbildning: Flygvärdinna/Airguide Spies Conair Mallorca1983

American Council on Exercise. Anaheim 1989

S.A.F.E licensutbildning 1989

Bosön Idrottsmedicin

Personlig tränare 1998 FIA, Helsingborg

Alpha Plus Anti-aging, Chania, Kreta 1999

Fytomedicin NNFS Solna Kiropraktorhögskola 1999-2001

 

Kurser :

Pineapple Dance Studio, NY 1989

Broadway Dance Studio , NY1987,1988

Team Reebok Education, London, Paris, Bruxelles, Amsterdam 1992

IDEA/AFAA Convention Los Angeles 1989,

Brighton 1993,

San Diego 1995,

Orlando FL 1996