Ruta chokladkaka

Botten:
3dl solroskärnor
2 dl kokos
12 dadlar
2 msk kakao
lite salt
Mixa till en crunchig massa som du sedan trycker ut i en springform med löstagbara kanter. Ställ undan och gör nästa lager.

Fyllning, mellanlager:
2,5dl ekologiskt jordnötssmör
3-4 bananer
2 tsk äkta vaniljpulver
1/2 dl kokosolja
1 nypa salt
Mixa till en krämig massa och bred sedan smeten ovanpå crunchbotten. Ställ in i kylen ca ½ timme , under tiden gör du chokladtopping.
Chokladtopping:
2 dl rå kakao
1 dl kokosolja
1/2 dl agavesirap, honung el annat sötningsmedel
¾-1 dl dl vatten
Blanda alla ingredienser till en krämig chokladsås som du sedan breder ovanpå banan- och jordnötsfyllningen. In i frysen och låt frysa ett par timmar.
Innan servering låt den tina så den är krämig och inte frusen för bästa smakupplevelse.
Madfitness hälsosidas foto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
= 5 + 0